VOKA Kempen sluit werkjaar af met Réveillon 12-12-12 (+fotoreportage)

De Kempense werkgevers van VOKA gaven elkaar woensdagavond rendez-vous voor het Réveillon 12-12-12. Meteen de gelegenheid om alvast eindejaarswensen uit te wisselen en te netwerken.

Zo’n 500 aanwezigen namen op de Open Manufacturing Campus van Philips in Turnhout afscheid van uittredend voorzitter Frans Michielsen. Frans Michielsen dankte iedereen uitdrukkelijk voor de samenwerking binnen de vereniging en zette alle aanwezigen ertoe aan om de uitdagingen van de financieel-economische crisis aan te pakken. “Ik ben ervan overtuigd dat de Kempense ondernemers op termijn versterkt uit de crisis zullen komen”, zei hij.

De kennismaking met de nieuwe voorzitter Ronny Van Broekhoven (AGC Glass Europe) was meteen reeds de inzet tot een nieuw werkjaar. Van Broekhoven is een zoon uit de Kempen die nagenoeg heel zijn carrière in de eigen streek heeft opgebouwd. Hij kwam in 1997 bij het toenmalige Glaverbel. Hij werd er verantwoordelijk voor de algemene diensten. In 2008 werd hij tot sitemanager van het glasbedrijf in Mol benoemd. Van Broekhoven is burgerlijk ingenieur elektronica van de KU Leuven. Hij wil zich voluit engageren voor VOKA: “bij AGC heb ik leren leiding geven. Ik praat veel en zit graag tussen de mensen. Dingen realiseren en de mensen meekrijgen is mijn doel. Zo halen we resultaten.”

Bart Wuyts van SPK en Marc Corthout maakten van de gelegenheid gebruik om het project OMC (Open Manufacturing Campus) bij Philips voor te stellen. Het OMC moet op termijn in een nu vrij staande productiehall van Philips de kern worden van innovatieve projecten in de Kempen.

Tijdens een walking dinner met showcooking kregen alle aanwezigen naderhand ruim de gelegenheid om verder aan netwerking te doen. Onder de aanwezigen oa. staatssecretaris voor Institutionele Hervormingen, Servais Verheirstraeten, en vooral veel Kempense ondernemers (Foto’s: Mia Uydens en Voka):