Voka-Kempen sluit alliantie met Antwerpen-Waasland en Mechelen

De voorzitters en gedelegeerd bestuurders met v.l.n.r. Frédéric Achten, Renilde Craps, Ronny Van Broekhoven, Jan Scheirs, Stéphane Verbeeck en Luc Luwel.

De voorzitters en gedelegeerd bestuurders met v.l.n.r. Frédéric Achten, Renilde Craps, Ronny Van Broekhoven, Jan Scheirs, Stéphane Verbeeck en Luc Luwel.

De drie Voka-Kamers van Koophandel in de provincie Antwerpen hebben vanavond een alliantie ondertekend bij Soudal in Turnhout. Het gaat om de afdelingen Kempen, Antwerpen-Waasland en Mechelen. De organisaties gaan nauwer samenwerken en expertises bundelen ten behoeve van hun 5.600 leden.

“In een alliantie staat het elkaar versterken en de creatie van meerwaarde voor de leden voorop”, zegt Ronny van Broekhoeven, voorzitter van Voka-KvK Kempen. “We alliëren met behoud van onze zelfstandigheid. Dit betekent dat elke Kamer haar lokale autonomie behoudt.”

Terreinen afbakenen
“In eerste instantie hebben we een aantal terreinen afgebakend waarin de verschillende Kamers vandaag het sterkst staan. De expertise die op deze terreinen is opgebouwd, stellen we ten dienste van elkaar. Kempen trekt voor de leden van de alliantie innovatie en energie. Antwerpen-Waasland focust zich op internationaal ondernemen, starters en snelle groei. Mechelen sluit het rijtje met duurzaam ondernemen en familiebedrijven als competenties”, licht Ronny Van Broekhoven toe.

Deze zogenaamde competentiecentra worden de volgende jaren verder uitgebouwd en verankerd. “Op korte termijn halen onze 5.600 leden voordeel uit de bredere waaier aan diensten en een groter aantal actiepunten die wij meenemen bij de verdediging van de belangen. Elke Kamer heeft eigen accenten gelegd in bepaalde diensten en lobbydossiers. Zo zijn de internationale missies van de Antwerps-Wase Kamer een waardevolle poort naar de wereld voor ieder van ons, stelt de Kamer Mechelen zijn expertise inzake duurzaam ondernemen open voor iedereen en inspireert Voka-Kempen alle leden dankzij het innovatieforum op 5 oktober aanstaande.”