Voka brengt crowdfunding naar Turnhout

VokaVoka – Kamers van Koophandel organiseren in september zeven inspiratiesessies rond crowdfunding in heel Vlaanderen. Het doel is (startende) ondernemers overtuigen van de voordelen van crowdfunding. Voka gelooft sterk in deze alternatieve financieringsvorm. Het event in de regio Kempen vindt plaats op 30 september in Theater 1900 op de Grote Markt in Turnhout.

Crowdfunding is in België nog volop bezig aan zijn opmars. Maar een campagne levert voor een bedrijf eigenlijk alleen maar voordelen op. Ze kunnen testen of er echt een afzetmarkt is voor hun product of dienst, reclame maken en geld ophalen om hun project te financieren. Ook interessant is dat ondernemers door het succes van crowdfundingcampagnes banken of investeerders kunnen overtuigen van de slaagkans van hun project. Maar er moet wel voldoende uitleg gegeven worden. Een succesvolle campagne zet je niet op een week tijd op. Voldoende voorbereiding is essentieel.

Praktijkvoorbeelden
Op de events komen verschillende experten spreken. In Turnhout is dat bijvoorbeeld Wouter Verschelden, oprichter van Newsmonkey, die één van de meest succesvolle Belgische crowdfundingcampagnes ooit heeft gevoerd. Maar ook andere jonge ondernemers, Douw & Koren, een crowdfunding consultancy bureau, twee crowdfunding platformen,… komen aan bod.

Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht.