VOKA-ambassadeurs zijn klaar voor hun taak

2013.05.14 Ambassadeurs groepsportretWerkgeversorganisatie VOKA Kempen heeft een hele reeks lokale ondernemers tot ambassadeur benoemd: in iedere Kempense gemeente is dat één ondernemer. Deze geëngageerde bedrijfsleiders vormen zo niet alleen het vaste contactpunt voor hun collega’s, maar ook voor het lokale gemeentebestuur en omwonenden.

Als VOKA-ambassadeur wil Rony Bols, zaakvoerder van Groep Eribel uit Hoogstraten, zich inzetten om het imago van de ondernemers en werkgevers naar de buitenwereld te verbeteren, want daar is volgens hem nog veel werk aan. “Ik wil een lokaal aanspreekpunt zijn voor beleidsmensen, collega’s en anderen. In de industriezone is het bijvoorbeeld belangrijk dat de omwonenden een aanspreekpunt hebben. Dat beschouw ik zelf als één van de voornaamste taken van de VOKA-ambassadeur.”

Aan de andere zijde van de Kempen werd Eefje Nys van Algemene Bouwwerken Nys-Driesen uit Balen als ambassadeur gevraagd. “Ik ben vrij actief in de gemeente Dessel. Ook hier op het lokaal bedrijventerrein probeer ik via een goede communicatie concrete zaken te realiseren, onder meer in nauw overleg met de lokale raad voor economie.” Nys wil vooral de spreekbuis zijn van andere collega’s. “Het gaat dan over hun ongenoegen, problemen, discussiepunten, maar ook opportuniteiten. Die probeer ik dan wat te bundelen en te signaleren bij VOKA. Zij kunnen dat dan op een hoger niveau aanpakken.”

Het volledige verhaal van deze VOKA-ambassadeurs lees je in de bijdrage van Made in Kempen in Gazet van Antwerpen, editie Kempen. Omwille van Pinkstermaandag is deze bijdrage er uitzonderlijk op dinsdag. Daarin is er verder ook aandacht voor de reden van VOKA om met deze ambassadeurs te starten. Enkele promotoren, die de link tussen het onderwijs en ondernemen moeten versterken, vertellen wat hen de komende maanden zoal te doen staat. Wie economisch en ondernemersnieuws uit de Kempen met ons wil delen, kan dat via redactie@madeinkempen.be.