Vleeswarenfabrikanten OVI en Schots slaan de handen in elkaar

oviVleeswarenfabrikanten OVI uit Olen en Schots uit Wommelgem slaan de handen in elkaar voor de bereiding van pasteien en specialiteiten. De twee KMO’s, beiden met een stevige marktpositie in zowel binnen- als buitenland, kwamen onlangs overeen te gaan samenwerken bij de bereiding van rookworsten, boterhamworsten en patés. “Vanaf 1 juni zal er geleverd en gefactureerd worden vanuit OVI. Wij zijn nu volop de klanten aan het contacteren en bezoeken”, vertelt Gunter Peeters, salesmanager van OVI NV. “De producten blijven wel dezelfde, alleen zal de productie op termijn verhuizen en de afhandeling gebeurt ook door OVI.”

Door deze samenwerking breidt OVI haar segment fijne vleeswaren fors uit en versterkt het haar positie in het vleeswarensegment. “Deze stap maakt dat OVI een duizendpoot is. Daarnaast willen we hierdoor in de eerste plaats ook voldoende werkgelegenheid te garanderen voor de huidige werknemers.”

Schots zal haar expertise inzake de bereiding van patés, rookworsten en boterhamworsten delen met OVI om daarna op korte termijn de productieafdeling van Wommelgem naar Olen te verhuizen. “Wij zijn momenteel in Olen een speciale ruimte aan het klaarmaken voor deze productie”, zegt Gunter Peeters. De werknemers mogen mee verhuizen, maar krijgen de vrije keuze. “De man die de pastijen op poten heeft gezet, komt al zeker bij OVI in dienst.” Op termijn komen er waarschijnlijk extra werkplaatsen bij.