AzullDoor de zeer lage spaarrenten kopen Vlamingen niet alleen een tweede maar zelfs een derde en vierde verblijf in Spanje. Dat stelt Azull uit Herentals vast, Belgisch marktleider in Spaans vastgoed, op basis van het aantal verkoopdossiers van de voorbije weken. Opmerkelijk: veel investeerders kiezen voor een appartement met hotelservice Het vakantieverblijf wordt dan verhuurd door een hotel, waardoor de eigenaars zich niets moeten aantrekken van boekingen, onderhoud of inrichting.

Marleen De Vijt, CEO Azull: “Tot voor kort gebeurde het zelden dat iemand met een tweede verblijf ook nog eens een derde verblijf kocht. Vandaag is dit echter geen uitzondering meer en zien we sommige mensen zelfs voor een vierde verblijf opteren. Zo hebben de jongste twee maanden dubbel zoveel Vlamingen een derde of vierde verblijf in Spanje gekocht dan in heel 2015 samen. En die trend zal nog een tijd aanhouden. Veel kapitaalkrachtige Vlamingen maken zich zorgen door de vele berichten over negatieve spaarrente en beslissen daarom iets te ondernemen met hun spaargeld.”

Investering
Volgens een recente bevraging van Azull bij 420 Belgen die een tweede verblijf in Spanje kochten, doen 2 op de 3 Belgen dat vooral omdat ze er zélf van willen genieten. Ze zoeken geen rendement, maar levenskwaliteit. Zij die een 3de of 4de verblijf kopen, zien dat echter wel als een investering die moet renderen.

“Opvallend genoeg mikken deze Vlamingen meer op het rendement bij verhuring. Ze zien het als een interessante belegging die moet opbrengen. En terwijl men vroeger een rendement van 3 tot 5procent vaak nog iets te mager vond, is men daar vandaag bijzonder opgetogen mee. Uiteraard speelt daar de erg lage rente op de spaarboekjes in mee”, aldus nog Marleen De Vijt.