Zelf aan de slag om een zo goed als gratis website te bouwen? Dat hoeft niet langer met de populaire Wix, maar kan vanaf nu met Web-AmiGo, een nieuw product van SociAmiGo uit Oud-Turnhout. Het bedrijf van Pascale Lequesne en Niko Milojevic specialiseert zich in digitale marketingdiensten aan zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven.

Eerder al lanceerde SociAmiGo het online platform AmiGoWeb, waarmee ze tips & tricks delen rond digitale marketing. Nu gaan ze een stap verder door wie dat wil, zelf zijn website te laten bouwen. “Eigenlijk hebben we 3 formules”, legt Pascale Lequesne uit. “Ofwel gaan mensen zelf aan de slag, ofwel komen we langs en zetten we samen met de klant de website op in 1 dag, ofwel bouwen wij de website op maat.”

Abonnement
“Vervolgens zorgen wij aan de hand van een abonnementsformule voor de hosting, updates, back-ups, enz. We zien dit als een Software as a service-oplossing. Tegelijk gaan we zorgen dat de website hoger scoort in Google en motiveren we klanten om hun website te blijven vernieuwen.”

SociAmiGo richt zich met de web-builder naar ondernemers die een gebruiksvriendelijke website nodig hebben: een fotograaf, bakker, kapper, horeca, coaches,… “Ze kunnen met hun bestaande website ook makkelijk overstappen op ons systeem en hun domeinnaam behouden”, aldus nog Pascale Lequesne.