Met een project voor Canvas mag De Raamfolie Specialist uit Hoogstraten, ook bekend als Media Noord, opnieuw een tv-zender toevoegen aan zijn referentielijst. “Intussen hebben we voor alle Vlaamse zenders gewerkt”, zegt zaakvoerder Peter Van Dijck. Voor Canvas ging het om opnames met een verborgen camera waarbij een spiegelfolie de camera verborg.

De VRT-zender organiseert deze zomer Cinema Canvas waarbij op een aantal plaatsen filmklassiekers worden getoond. In het kader van de vertoning van A Clockwork Orange in Antwerpen werd een chocolade penis tentoongesteld in een winkeletalage. “Wij zorgden voor een spiegelende folio waarachter een camera werd geplaatst om de reacties van de bezoekers te filmen”, vertelt Peter Van Dijck. “De opdracht kwam naar ons via de decorbouwer. Het was de eerste keer dat we voor Canvas werkten.”

Leuke spin-off
Ook voor het Vier-programma De Sollicitatie werden de kandidaten gefilmd via een nepspiegel in het toilet, geïnstalleerd door het Hoogstratense bedrijf. Op één verleende De Raamfolie Specialist zijn medewerking aan het programma Copy Beest met Dieter, Staf en Matthias Coppens door glas spiegelend te maken. “En voor VTM plakten we onze verborgen-camerafolie voor de nieuwe politieserie De Infiltrant, waarvoor een Spaanse politiecel werd nagebouwd voor line-ups”, maakt de zaakvoerder het rijtje compleet.

“We zijn jaren geleden heel organisch in de tv-sector gerold en betekent niet meer dan een leuke spin-off. De folie die we daarvoor gebruiken, hebben we zelf gemaakt. Hij wordt voor veel toepassingen gebruikt zoals voor een line-up in echte politiekantoren, observaties in luchthavens, in een psychiatrische instelling, enz. We zijn actief in heel België en blijven bewust klein. Zo kunnen we kort op de bal spelen en gespecialiseerd werk afleveren.”