Vlaamse Container Service is een nieuw bedrijf uit Merksplas met een duidelijk doel. Ze willen elke Kempense GFT-container reinigen. Initiatiefnemers zijn Arjan Postma en Cindy Moeskops, die naar eigen zeggen belangrijke Vlaamse en Nederlande investeerders achter zich hebben.

“Veel mensen maken hun GFT-container niet graag schoon”, weten de 2. “In veel Europese landen is het al gebruikelijk dat je een abonnement neemt om je groencontainer na de lediging te laten poetsen. Dat gaan wij nu ook aanbieden bij ons.”

VCS trekt naar de klant met een vrachtwagen waarin de container wordt schoongemaakt.“In een afgesloten ruimte wordt die met een druk van 150bar en water van 70 graden aan de binnen- en buitenkant gereinigd. Na 50 seconde komt de container er volledig proper weer uit”, legt Arjan Postma uit. Het bedrijf biedt een abonnementenservice aan waarbij de vrachtwagen 11 keer per jaar langskomt.

Extra locaties
“We hebben in een paar gemeenten een eerste flyeractie gedaan en daar zijn heel wat reacties opgekomen”, zegt Postma. “Binnenkort pakken we uit met een grote campagne in de Kempen. Nog dit jaar willen we de hele provincie Antwerpen bedienen. In dat geval zullen we extra locaties zoeken van waaruit onze vrachtwagens kunnen uitrijden.”

Maar er bestaan toch van die composteerbare zakken om de GFT-container proper te houden? “Klopt, maar die laten nog altijd vocht door waardoor de container toch nog vuil wordt en gaat stinken. Nee, dat is geen bedreiging voor onze business. Intussen krijgen we vragen voor reinigingen vanuit de zakelijke markt en ook daar spelen we op in.”