VKW roept SCK uit tot Kempenaar van het jaar 2012

Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK)in Mol  is door de werkgeversorganisatie VKW uitgeroepen tot de Kempenaar van het jaar 2012. Met de bekroning wordt traditioneel om het jaar een bedrijf gehuldigd dat de regio zowekrooel op de Belgische, de Europese als de internationale kaart zette. Bovendien hebben de betrokken ondernemingen ook een belangrijke bijdrage geleverd tot de regio zelf.

Het SCK werd in 1952 opgezet als het Studiecentrum voor de Toepassing van Kernenergie (STK). In 1956 werd de eerste kernreactor in het land, de BR1 opgestart.

Het Studiecentrum heeft onderhand een internationale reputatie als onafhankelijk onderzoekscentrum met betrekking tot nucleaire knowhow. Zowel de overheid, verscheidene organisaties als ondernemingen doen een beroep op de specialisten van het instituut. Dat wordt vandaag geleid door directeur-generaal ,Eric van Walle.

Het SCK volgt als Kempenaar van het jaar het farmaconcern Janssen Pharmaceutica op. Eerder werden ook Sibelco, Miko, Nike en Soudal al bekroond.