Op 2 of 3 na zijn alle 90 viptafels tijdens het Natourcriterium Herentals Fietst op donderdag 27 juli nu al verkocht. “De verkoop van de vip gaat steeds beter en vlugger”, zegt communicatieverantwoordelijke Bart Timperman. Jaarlijks wonen zo’n 940 vips het event bij, voornamelijk ondernemers uit het Kempense bedrijfsleven.

Herentals Fietst is dit jaar aan zijn 13de editie toe. Het criterium brengt jaarlijks nationale en internationale toppers uit het wielrennen naar Herentals, vooral dan zij die schitterden tijdens de Ronde van Frankrijk. “Op dit moment ligt nog geen enkele wielrenner onder contract”, vertelt Timperman. “We maken een verlanglijst en kijken dan wie beschikbaar en haalbaar is. De rustdagen tijdens de Tour zijn daarin cruciaal. Erwin Vervecken en Philippe Mariën hebben hiervoor de contacten en maken de contracten, in samenspraak met de rest van de organisatie.”

Promotiewagens
Zelfs met een voorlopig blanco startblad wordt massaal geboekt voor de viptafels. “Een 5 jaar geleden verkochten we nog tot de laatste dag. Tegenwoordig gaat het almaar sneller. Met 250 euro per persoon zijn de plaatsen niet bepaald goedkoop, maar we staan bekend als één van de meest verzorgde vips.” Catering Van Eyck is op dat vlak al jarenlang de vaste partner. “Voor hen is dit event een belangrijk uithangbord naar het Kempense ondernemersleven en voor een stuk ook een thuismatch”, aldus nog Bart Timperman.

Zopas heeft de organisatie 3 promotiewagens afgehaald bij Volvo Van Houdt, 1 van de sponsors. Die zullen de komende weken nadrukkelijk in het straatbeeld verschijnen.