Vijf Kempense bedrijven realiseren mee project Bomen voor Morgen

Klein SeminariHet Klein Seminarie Hoogstraten opende vrijdag 23 mei de vernieuwde dreef en een gezellig aangelegde groenzone. Die kwam er dankzij een prettige samenwerking met vijf Kempense bedrijven.

Directeur Manu Van Oevelen: „We werkten een sponsorproject uit voor de realisatie van onze nieuwe dreef en een groenzone. Koen Janssens van Houthandel Janssens, Danny Sprangers van Spranco Metaalwerken, Jef Huet van  BMB-Halschoor, Benny Kox van BEKO Algemene Grondwerken en Machtelt Tilburgs speelden een belangrijke rol in dit project. Zo tekende Machtelt Tilburgs van Tuinontwerp Tilburgs het tuinplan en stond Benny Kox in voor de grondwerken. Spranco Metaalwerken leverde de metalen onderstellen voor de zitbanken, Houthandel Janssens zorgde voor het hout, en de banken werden door onze leerlingen gemonteerd! Jef Huet zorgde voor de stenen met de namen van de sponsors op. Die stenen krijgen een plaatsje onder de boom of zitbank die mee werd gefinancierd.”

Daarnaast participeerden nog heel wat andere bedrijven uit de omgeving in het project. „Men kon een lindeboom in onze dreef of een zitbank adopteren. We hadden nooit durven dromen dat zovelen amper bedenktijd nodig hadden: meer dan 130 bedrijven, verenigingen, klasgroepen en sympathisanten zorgden samen voor meer dan 50 000 euro sponsoring.”

Dankzij het project “Bomen voor morgen – een bank in de schaduw” kunnen de leerlingen nu genieten van een gezellig aangelegde groenzone met bomen, haagjes, perkjes en zitbanken.