Vijf keer prijs voor Turnhoutse Bon-Bon Jour en Nuit

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVier jaar en half, zo lang bestaat “Bon-Bon Jour en Nuit”. En op die tijd heeft de zaak, gevestigd in Turnhout, al vijf keer een Zoover.com-award gewonnen. Die awards, voor ondermeer de beste b&b, hotels en campings, worden ieder jaar uitgereikt door de vakantiebeoordelingswebsite Zoover. Bedoeling is om zo de meest gewaardeerde accommodaties erkenning te geven. Ook “Bon-Bon Jour en Nuit” behoort dus tot deze populaire bestemmingen.

“Het is altijd fijn om positieve reacties te krijgen. Het geeft me een extra boost om iedere dag de lat weer hoger te leggen. Sinds anderhalf jaar run ik de zaak helemaal alleen. Als je dan een award wint, kan ik je verzekeren dat het extra veel deugd doet”, vertelt zaakvoerder Chris Erkelens.

Zoals de naam doet vermoeden bestaat “Bon-Bon Jour en Nuit” uit twee onderdelen: een chocolaterie/degustatie (Bon-Bon Jour) en een Bed & Breakfast/Wellness (Bon-Bon Nuit). “Het totale project staat in het teken van chocolade en Parijs jaren dertig. Naast de ambachtelijk vervaardigde pralines, vind je in de chocolaterie tientallen soorten thee en chocolademelk. Ook de inrichting van de kamers, de sfeer en producten in de b&b en de retro-achtergrondmuziek in de winkel, hebben een link met de tijd”, gaat Erkelens verder.

Bon-Bon Jour en Nuit bevindt zich in het centrum van Turnhout, in de buurt van ondermeer het Begijnhof en Cultureel Centrum De Warande. Ook voor fietsers en wandelaars zijn er veel mogelijkheden.