Vier partners voor Beneens en Zonen

De bouwfirma Beneens en Zonen uit Olen heeft een aantrekkelijk proefproject opgestart. De specialist in winkelinrichting uit Olen wil met partners werken om een bouwproject in al zijn ruime facetten uit te tekenen. Het gaan dan niet enkel om de eigenlijke bouwwerken zelf maar ook om de financiering ervan, het onderhoud van het nieuwe gebouw, het energieverbruik en de milieuvriendelijkheid.

Zaakvoerder Karel Beneens heeft in dit opzicht het bedrijf Andres (Destelbergen), Helbig (Ruddervoorde) Gyproc (Kallo) en het ondernemingssplatform Sustenuto weten te engageren voor gemeenschappelijke projecten. “Je moet het een beetje zien zoals een PPS, een samenwwerkingsformule tussen de overheid en de privé-industrie. We willen onze ervaringen delen met anderen en de klanten op die manier een ruimer perspectief bieden bij de planning van hun bouwwerken.”

Een en ander zit nog altijd in een proeffase maar volgens Karel Beneens gaat het duidelijk de goede richting uit.
Beneens en Zonen doet het ondertussen vrij behoorlijk. Het orderboek van de firma zit vol. Onlangs werden nog contracten betekend voor de bouw van een school in Olen en voor de verbouwing van een pand in Geel.

Beneens en Zonen werd 75 jaar geleden opgericht door timmerman Jozef Beneens. Vandaag wordt het geleid door zijn zonen Staf, Karel, Luc en zijn kleinzonen Jo en Joeri.

Beneens en Zonen tekende verleden jaar voor een globale omzet van 12 miljoen euro. De groep stelt 110 mensen tewerk.