Wie spontaan zijn CV instuurt naar het headhuntingkantoor Ingenium in Olen, krijgt voortaan een uitnodiging om zichzelf in een korte video voor te stellen. “We zijn 1 van de eersten in de executive search die dit doen”, zegt zaakvoerder Isabel Verhelst. “Een video geeft een breder beeld van de persoon dan enkel maar een CV.”

Isabel Verhelst noemt haar business een ‘boutique headhunting agency’. Kandidaten voor een job ziet ze persoonlijk en ze gaat zelf op zoek voor haar opdrachtgevers. Voor de onderliggende diensten heeft ze medewerkers. 7 jaar geleden begon ze met haar bedrijf.

“Mijn werkterrein omvat heel Europa”, vertelt ze. “Klanten zijn zowel Belgische KMO’s als Amerikaanse multinationals. De functies die ik zoek, zijn mensen in het midden en hoger management, vooral in een productieomgeving. Ik richt me op de juiste match met de bedrijfscultuur en op diversiteit. Vrouwen worden in geen geval gediscrimineerd.”

Uit comfortzone
Sinds deze week is haar nieuwe website online en is ze gestart met een nieuwigheid: de video pitch. “Ik stel mensen die spontaan hun CV doorsturen, 3 vragen en daarop moeten ze een antwoord geven in een filmpje van 2 minuten. Voor nogal wat mensen is dat een zeer grote drempel en moeten ze uit hun comfortzone. Het is positief wanneer ze dit willen doen en geeft hen vaak een voorsprong. Het geeft ons de mogelijkheid om een bredere kijk op iemand te krijgen dan louter het CV.”

Samen met de video pitch is Ingenium ook gestart met een live chat. “We zijn de eerste in Europa in onze sector die met dit platform werkt”, aldus nog Isabel Verhelst.