Het van oorsprong West-Vlaamse Callant neemt verzekeringskantoor Finas over. Dat telt vestigingen aan de Pas in Geel, in Geel-Winkelomheide en Witgoor-Dessel. Zaakvoerder Geert Minnen van Finas wou toetreden tot een groter geheel.

Callant Verzekeringen en Financieel Advies werd 26 jaar geleden opgericht door Peter Callant en groeide via overnames in West-Vlaanderen, de Antwerpse regio en Limburg. Nu komt er ook een Kempense poot bij, via de overname van Finas. “We krijgen er een team van een 10-tal Kempense collega’s bij die vanuit Geel blijven opereren maar dan wel onder de Callant-vlag”, kondigt Peter Callant aan.

Geïnspireerd
Zaakvoerder Geert Minnen besefte dat groeien en voldoen aan alle nieuwe regelgevingen steeds moeilijker wordt voor een kleinere, regionale makelaar en ging op zoek naar een overnemer. “Ik werd geïnspireerd door de Callant-begrippen als #sportiefstemakelaar en #digitaalstemakelaar en ik contacteerde Peter Callant zelf met de vraag om te kunnen samenwerken.”

In de Belgische verzekeringsmarkt is een consolidatiegolf aan de gang van overnemen of overgenomen worden. Stichter en zaakvoerder Peter Callant zegt nog veel goesting en energie te hebben om autonoom verder te groeien en droomt ervan de zaak ooit over te kunnen dragen aan de volgende generatie.

“Voor heel wat makelaars wordt het steeds moeilijker om te voldoen aan alles wat er op hen afkomt. Bovendien beschikken ze niet over de nodige budgetten om te investeren in een degelijk HR- en marketingbeleid. Ook de IT-kost valt niet te onderschatten”, aldus Peter Callant.

“Door toe te treden tot een groter geheel kunnen onze klanten mee profiteren van de knowhow, de efficiëntie en de structuur van de grote speler. Maar wat even belangrijk is, is dat we het persoonlijk contact blijven behouden zoals voorheen”, besluit Geert Minnen.