Vertraging voor fusie ziekenhuizen Geel en Mol

ziekenhuis molEr zit een haar in de boter tussen de ziekenhuizen van Geel en Mol. Die moeten tegen begin 2014 fusioneren, maar de directie van Mol zet dat nu ‘on hold’ omdat er gemor is over het eenheidsstatuut. De artsen van beide campussen staan echter nog altijd vol achter de fusie. “Mol vraag een time out om een aantal aspecten van dat personeelsstatuut grondiger te bekijken”, zegt hoofdgeneesheer Jo Leenders van het St.-Dimpnaziekenhuis in Geel.

In oktober 2012 kondigden de directies van beide ziekenhuizen aan dat Geel en Mol zouden fusioneren tot één ziekenhuis, dat zou luisteren naar de prozaïsche naam ‘Erica’. Maar Mol zet daar nu een rem op. Ze hebben er vragen bij het in te voeren eenheidsstatuut voor beide ziekenhuizen. In een brief aan het personeel licht de directie van het ziekenhuis van Geel de situatie toe.

Volgens dr. Leenders wil het vastlopen van de onderhandelingen niet zeggen dat er geen fusie komt: “De fusie is té belangrijk voor de patiënten van de Zuiderkempen om ze los te laten. Dat vinden de artsen van beide ziekenhuizen. We hebben een gezamenlijke medische raad en wij blijven daarin samen vergaderen. Bij de artsen zit er dus zeker geen kink in de kabel. Maar de tijd dringt, ook al omdat de recent verkregen goedkeuring voor een B2-hartcentrum van de fusie afhangt. We zullen dus de eindspurt moeten inzetten.”