Vernieuwingsoperatie bij Cipal Groep zet door

cipalCipal heeft een deel van de kantoorgebouwen op de vroegere site van autozetelfabrikant Johnson Controls op de Bell Telephonelaan in gebruik genomen. Dat maakt deel uit van de grondige vernieuwingsbeweging die de intercommunale Cipal in 2011 had ingezet. Cipal bestaat nu uit Cipal DV, Cipal NV en Cipal Institute vzw.

Cipal verwierf de voorbije decennia naam als intercommunale die IT-oplossingen voor gemeentebesturen in de provincies Antwerpen en Limburg aanbood. Daar kwamen in de loop der jaren andere functies bij, waardoor Cipal zich in 2011 aan een grondige bezinningsoefening waagde. Met een reeks vernieuwingen tot gevolg.

“Het meest vernieuwende is dat we de laatste jaren continu investeerden in de uitbouw van expertises die het puur technische overschrijden”, zegt CEO Nico Cras van Cipal. “We zetten meer in op inhoudelijke ondersteuning van openbare besturen. In de vorm van gespecialiseerde diensten, adviesverlening, begeleiding, opleiding… De combinatie van deze expertise met ICT maakt Cipal uniek.”

Die inhoudelijke, intergemeentelijke samenwerking is ondergebracht in Cipal DV, die met zijn 132 medewerkers op de vertrouwde stek in de Cipalstraat in Geel is gevestigd. Het volledige ICT-gebeuren is ondergebracht in Cipal NV, die de gebouwen op de Bell Telephonelaan inpalmde. Daar werken 138 Cipal-werknemers en vijftig externe technici aan het ontwikkelen van software voor hogere overheden. Ook het belastingsplatform, dat heel veel belastingen voor die overheden int, zit in de oude kantoren van Johnson Controles gevestigd.

Om die opsplitsing waar te kunnen maken, heeft de Cipal Groep de voorbije drie jaar zeventig nieuwe medewerkers aangeworven. Het gaat vooral om de nieuwe functies binnen Cipal DV, zoals juristen, financiële experts en HR-deskundigen. Er komen nog altijd nieuwe vacatures bij.

De vernieuwingsoperatie binnen Cipal is nog niet afgelopen. “We werken nog aan nieuwe investeringstrajecten voor de komende jaren, maar daarover kunnen we voorlopig nog niets kwijt”, zegt Nico Cras.