© AWV

© AWV

Na 3 maanden wegwerkzaamheden gaat de Grote Steenweg in Geel vrijdag weer open. Het vernieuwde traject tussen de fly-over in Geel-West en Zammel maakt deel uit van de Kempense Noord-Zuidverbinding. De voorbije maanden werd het wegdek vernieuwd en kruispunten veiliger gemaakt.

Vooraleer de gewestweg vrijdag open kan, voert de aannemer nog enkele laatste afwerkingen uit. “Zo worden de middeneilanden nog afgewerkt en vinden er nog herstellingen plaats aan de fietspaden. Ook worden de bermen nog afgewerkt, wordt de werf opgeruimd en worden tot slot de wegmarkeringen op het nieuwe wegdek aangebracht”, somt Jef Schoenmaekers, communicatieverantwoordelijke van het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen, op.

Veiliger
De Grote Steenweg werd sinds begin mei volledig vernieuwd tussen het kruispunt met de Van Doornelaan/Vossendaal tot aan de kruising met de rivier De Wimp. Het nieuwe wegdek moet het rijcomfort sterk verbeteren. Om de veiligheid te verhogen werd ook het kruispunt van de Grote Steenweg (N19) met de Tongerloseweg en Liessel hertekend: een T-kruispunt met verhoogde middeneilanden zal de afslagbewegingen veiliger en overzichtelijker maken.

Met deze heraanleg investeert de Vlaamse overheid ruim 1,5 miljoen euro in de verkeersveiligheid, het comfort van alle weggebruikers en de leefbaarheid van de omwonenden langs deze belangrijke verbindingsweg. Naar verwachting wordt de weg vrijdagmiddag vanaf 17 uur weer opengesteld.