De handelsrechtbank heeft vanmorgen de firma Vermat, Laagland 10 in Herentals failliet verklaard. Het bedrijf produceerde ramen, deuren en zonwering en beschikte over een eigen plaatsingsdienst. Er waren nog 21 arbeiders en 9 bedienden in dienst. Die dreigen hun job te verliezen.

De onderneming werd in 1967 opgericht door Staf Verlooy en Marcel Matthijs. De firmanaam werd gevormd door de eerste letters van de achternaam van de oprichters. Ze startten vanuit een garage in Herentals.

Het bedrijf specialiseerde zich in buitenschrijnwerk, zowel in aluminium als in kunststof, al dan niet gecombineerd met zonwering of rolluiken. Zo werden er ramen, deuren en veranda’s geproduceerd en geplaatst. Het bedrijf werkte voor de particuliere markt in Vlaanderen en Brussel en daarnaast bestond het cliënteel voornamelijk uit aannemers en architecten, voor ze in heel België actief waren.

De onderneming legde zelf de boeken neer. De rechtbank stelde curator Steven Heylen aan voor de verdere afwikkeling van het faillissement.