Verloy Metaalwerken investeert in uniek uitgeruste machine

VERLOY metaalwerken waterstraalsnijmachineVerloy Metaalwerken uit Beerse investeerde in een uniek uitgeruste machine. „Onze nieuwe waterstraalsnijmachine heeft een tafel van 3,5 meter bij 9 meter, twee snijkoppen, en een speciale 2,5D-snijkop waarmee we onder hoek kunnen snijden. Door het snijden met twee koppen zal onze productietermijn behoorlijk verminderen.”

Verloy Metaalwerken is al vier jaar bezig met waterstraalsnijtechnieken. „Dat biedt veel meer mogelijkheden dan lasersnijden. We snijden alle materialen: rubber, hout, glas, metaal, steen, klinkers… tot een dikte van 15 cm,” vertelt een trotse Bernard Verloy.

„We hebben al een waterstraalsnijmachine, maar deze machine is uniek. Met deze investering zijn we al twee jaar bezig. De waterstraalsnijtechniek is hier zo weinig gekend dat banken niet zo snel geneigd zijn mee in het verhaal te stappen. Wij hebben de investering dan ook zelf kunnen rondkrijgen, en daar zijn we behoorlijk trots op. We testen nu volop de machine, en de bedoeling is dat we die na het bouwverlof helemaal in de vingers hebben.”

Bernard Verloy startte zijn bedrijf 15 jaar geleden in een garage van 80 m2. Het bedrijf evolueerde naar een bedrijfshal van 700m2. Er werken twee mensen, en Bernard Verloy met zijn echtgenote.

„We zijn ooit gestart als hersteller van machines, maar toen we begonnen met waterstraalsnijden werden we eerder toeleverancier voor machinebouwers. Onze producten gaan op in grote machines of projecten. Zo werkte Verloy Metaalwerken mee aan de Solarwagen: alle Kevlar-materialen werden hier gesneden. In de voedingsindustrie, in de farmaceutische industrie, in de petrochemie, overal in machines of in hydraulische dichtingen zitten onderdelen die wij gesneden hebben. Wij werken nu ook samen met een keukenbouwer omdat wij erin slagen om keukenbladen uit Dekton te snijden. Of: het reclamepaneel met het logo van Graspop in kunststof waar de festivalgangers een selfie konden nemen: dat hebben wij ook uitgesneden. Waterstraalsnijtechnieken is geschikt voor heel wat toepassingen…”