Verkoopsovereenkomst ondertekend voor belangrijke consolidatie in bouwsector

OvernameNys-Driesen_door_Van_Roey kopieExact twee maanden na de intentieverklaring werd de verkoopovereenkomst ondertekend. Hiermee is een belangrijke consolidatie in de bouwsector nu ook officieel: Algemene Bouwwerken Nys-Driesen en Architon maken voortaan integraal deel uit van groep Van Roey. “Wij zijn zeer tevreden dat we tot een akkoord zijn gekomen”, aldus Eddy Cox, gedelegeerd bestuurder groep Van Roey. “Zowel Algemene Bouwwerken Nys-Driesen (€ 30,7 miljoen omzet) als Architon (€ 4 miljoen omzet) zijn financieel gezond en vormen met hun aanbod een mooie aanvulling op het portfolio van groep Van Roey.”

Eefje Nys vult aan: “Toen ik besliste om  het familiebedrijf over te laten, vond ik het belangrijk dat de nieuwe eigenaars respect hadden voor de typische cultuur binnen groep Nys. De verandering op managementniveau mocht geen impact hebben op de samenwerking met onze eigen mensen en onze klanten. Bij Van Roey, zelf een familiebedrijf, hebben ze de nodige ervaring hiermee.” Eefje Nys zal worden opgevolgd door Johan Van der Stadt.

Johan is een ervaren manager die al meer dan 10 jaar voor groep Van Roey werkt. Gestart als projectleider bij Algemene Bouw Maes, groeide hij uit tot een all round expert die de laatste jaren voor Sportoase complexe dossiers deed landen. Niet alleen kan Johan heel wat ervaring voorleggen, hij behaalde ook een MBA aan Vlerick Business School.

“Samen met het team van Algemene Bouwwerken Nys-Driesen en Architon gaan we het succes van groep Nys verder zetten binnen Van Roey. Vooral het potentieel van Architon is erg groot.”, aldus Johan Van der Stadt. “Om het werk en de doorlooptijd te vereenvoudigen, worden bouwelementen steeds meer kant en klaar op de werf geleverd. Architon speelt in op deze trend en vervaardigt prefab bouwelementen in architectonisch beton zoals trappen, terrassen, gevelplinten en ander maatwerk. Ik ben ervan overtuigd dat de resultaten nog beter gaan worden in de toekomst.”

Om de transitie vlot te verlopen, wordt er een overgangsperiode van drie maanden voorzien waarbij Eefje Nys en Johan Van der Stadt intensief zullen samenwerken. Vanaf 1 januari 2015 neemt Johan de dagelijkse leiding van Algemene Bouwwerken Nys-Driesen en Architon volledig over.