Verkoop Turnova uit de startblokken

turnovaHet heeft vele jaren geduurd maar nu is het zover. Met een groots opgezette infomiddag op de Turnhoutse Grote Markt is het startschot gegeven van de appartementsverkoop van Turnova, het nieuwe stadsdeel op de oude Brepolssite en omgeving, vlakbij de markt. De stedelijke academies krijgen er onderdak, maar er komt ook veel ruimte om te wonen, winkelen en werken.

“We zijn pas vorig jaar eigenaar geworden van alle gronden”, verontschuldigt projectontwikkelaar Mathé Heeren zich. De eerste aankoop van de vroegere Brepolssite dateert van 2004, maar daar kwamen nadien nog onder meer het postgebouw, een bakkerij en een vroegere discotheek bij.

Weloverwogen
Naast drie residenties met appartementen, die worden verkocht via makelaarskantoor Hillewaere, bestaat het Turnovaproject voor een groot deel uit winkels en horeca, in totaal 21.000 vierkante meter. Eerder al werd bekendgemaakt dat Peeters-Govers er een grote supermarkt zal onderbrengen. En ook Corsendonk Hotels heeft de bouw van een gloednieuw 4-sterrenhotel met een 80-tal kamers aangekondigd. Op dit moment zijn er al overeenkomsten voor 9000 vierkante meter winkeloppervlakte. Wie de andere gegadigden zijn, wordt nog niet bekendgemaakt. “Het commerciële programma dat werd vooropgesteld, blijkt dus zeker haalbaar”, zeggen Jeroen Hafkamp (Hugo Ceusters) en Peggy Van der Jeugt (Paragon Retail), die instaan voor de invulling van de winkels. “We gaan weloverwogen te werk en kijken welke winkel het best past in welk pand.”

In de loop van mei start projectontwikkelaar Heeren Group met de eigenlijke bouwwerkzaamheden.