Verhoeven Busreizen uit Rijkevorsel heeft een bijzonder druk weekend voor de boeg. De komende dagen brengt het zo’n 1.200 klanten naar kerstmarkten, hoofdzakelijk in Duitsland. In de hele kerstperiode trekken in totaal zo’n 10.000 toeristen met Verhoeven naar kerstmarkten her en der, veelal daguitstappen maar ook meerdaagse trips.

“Vorig en dit weekend zijn traditioneel de drukste”, zegt directeur Johan Verhoeven, die de onderneming leidt met zijn broer Rudy. “De Duitse kerstmarkten lopen tot en met het weekend voor Kerstmis en dan wil iedereen er nog geweest zijn. We gaan naar verschillende bestemmingen, maar voor 80% zijn het toch die in Duitsland. Nieuw bij ons is Bochum in het Ruhrgebied. Daar hebben ze een kerstman die tweemaal per dag over de kerstmarkt vliegt. Tof om te zien.”

Belangrijkste aanbieder
Verhoeven haalt klanten op in heel de provincie Antwerpen, maar toch in hoofdzaak in de Kempen. Om die komend weekend naar de glühwein, braadworsten en jeneverstalletjes te brengen, wordt per dag een 20-tal autocars ingezet. Zo’n 25 jaar geleden is Verhoeven begonnen met het aanbieden van dit soort uitstappen. In die periode is het bedrijf uitgegroeid tot de belangrijkste aanbieder in de streek.