Verheyen Beton, dat deel uitmaakt van B&R Bouwgroep uit Arendonk, heeft gisteren een FEBE Elements Award in de wacht gesleept. Dat gebeurde voor een bijzonder bouwproject in Leuven. De awards zijn een jaarlijkse onderscheiding van de federatie van de Belgische prefabbetonindustrie, dat daarmee opmerkelijke Belgische betonprojecten bekroont.

Verheyen Beton was al in 2014 en 2015 genomineerd voor deze prijs en dit jaar zelfs 2 keer: voor Woods Leuven en Gebouw M in Antwerpen. Gisteren volgde de bekroning tijdens een gala in Hangar 58 in Genk. Project manager Broos Geysen mocht de award in ontvangst nemen voor Woods Leuven, een architecturale eyecatcher met 157 studentenkoten aan de rand van Leuven, van de hand van Crepain Binst Architecture.

“Er was niet enkel de kleur – het groene gezuurde beton diende zo’n egaal mogelijk uitzicht te hebben – maar ook de constructie van de gevelpanelen”, legt Broos Geysen uit. “Deze werd op aanraden van ons opgebouwd uit prefab combi-elementen in plaats van verschillende losse kolommen en balken. Doorgedreven pre-engineering was nodig om deze job aan de gewenste kwaliteit en binnen de vooropgestelde deadline te realiseren.” Het Arendonkse bedrijf werkte daarvoor intensief samen met voornoemd architectenbureau, de aannemer/opdrachtgever Dyls Construct en het studiebureau Arcade Ingenieursbureau.

Verheyen Beton specialiseert zich in constructief en architectonisch beton, en richt zich vooral naar niet standaard bouwprojecten.