AZ HerentalsHet AZ Herentals heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met de cateringbedrijf Veresto uit Olen voor de uitbating van de ziekenhuiskeuken, de cafetaria, de shop en de automaten. Het ziekenhuis kiest hiermee voor een kwaliteitsvolle service voor patiënten en bezoekers. Paradepaardje van de samenwerking wordt, naast de nieuwe bezoekerscafetaria, de introductie van broodbuffetwagens in het najaar van 2015.

Het AZ Herentals werkt voor zijn catering de komende tien jaar samen met Veresto. Veresto maakt deel uit van de Groep Van Eyck. Het contract omvat zowel de maaltijden voor patiënten, de cafetaria, de shop en de automaten.

“Na de vernieuwing van de patiëntenafdelingen is het nu de beurt aan de gelijkvloerse verdieping met de bouw van een nieuwe cafetaria en shop. Met de overeenkomst met Veresto kiezen we voor kwaliteitsvolle dienstverlening, lekker, gezond en hedendaags eten en dat tegen een aanvaardbare prijs”, aldus Rudy Van Ballaer, algemeen directeur van het AZ Herentals.

Ontkoppeld koken
Vooral op het gebied van de patiëntenmaaltijden zal er veel veranderen. “Hier zal een systeem van ontkoppeld koken worden ingevoerd”, licht Gunther Simons, bedrijfsleider van Veresto, toe. “De keukenbereidingen worden deels vooruitgeschoven naar onze moederkeuken in Olen. Deze worden vervolgens in het ziekenhuis afgewerkt en aangevuld met bereidingen ter plaatse om zodoende elke maaltijdcomponent de verdiende aandacht te geven. Als beleveniscateraar wordt er niet alleen aandacht besteed aan lekker en gezond eten met voldoende keuzemogelijkheden, maar zeker ook aan de vriendelijke verdeling op de kamer.”

In dat opzicht wordt er ook uitgekeken naar de introductie van broodbuffetwagens voor het ontbijt en het avondeten. Rudy Van Ballaer: “In plaats van een dienblad met een aantal boterhammen en wat beleg, zullen we in de toekomst met een buffetwagen tot in de kamers komen. Patiënten kunnen op dat moment zelf kiezen hoeveel en wat ze willen eten, rekening houdend met hun dieet.”