Verdien startkapitaal in wedstrijd meest innovatieve toepassing van ruimtevaarttechnologie

Innotek wil bedrijven helpen om ruimtevaarttechnologie te commercialiseren en wil 10 innovatieve bedrijven ondersteunen. Daartoe organiseert het als als ESA BIC Flanders, voor de tweede keer de ESNC 2014- Flanders Challenge. De ESNC of European Satellite Navigation Competition gaat jaarlijks op zoek naar de meest innovatieve toepassing, buiten de ruimtevaartsector, die gebruik maakt van  satellietnavigatie- en -communicatie technologie. De winnaar van deze wedstrijd, de Galileo Master, wordt verkozen uit de winnaars van meer dan 20 regionale “challenges”.

De wedstrijd staat open voor iedereen: studenten, onderzoekers,  bedrijven, … Een voorstel kan ingediend worden tot 30 juni 2014. Voor de deelnemers aan de Vlaamse wedstrijd zijn er mooie prijzen te winnen, waaronder 10.000€ cash voor de winnaar, gratis ondersteuning en kantoorruimte tot en met een speciale prijs van Septentrio.

De regionale winnaars dingen mee naar de Europese prijs (20.000 €) en verschillende  speciale prijzen. De totale waarde van de prijzenpot loopt op tot ongeveer 1 miljoen euro.  Meer info daarover op www.galileo-masters.eu.

Op het kick-off event op donderdag 24 april in het MAS in Antwerpen, verneem je alles over deze wedstrijd en hoe je kan deelnemen. Tijdens het event kan je kennis maken met de winnaars van vorig jaar en leer je hoe satellietnavigatie en -communicatie toepassingen het dagelijkse leven van een baggeraar mee bepalen. Nadien is er gelegenheid tot netwerken.

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Meer informatie bij Erik Degroof (014 57 05 74, of op de website www.innotek.be of www.esa-boc-flanders.be/en