Verdere besparingen dringen zich op bij Kringwinkel Zuiderkempen

kringwinkel zuiderkempenKringwinkel Zuiderkempen maakte in 2012 maar liefst 905 000 euro verlies. Een drastisch herstelplan moet het tij doen keren.

“Het investeringsritme voor de aankoop van nieuwe bedrijfspanden en het opstarttempo van nieuwe activiteiten lag de voorbije jaren te hoog”, zegt de nieuwe algemeen directeur Kris Ooms. “Om al onze kosten te kunnen betalen, dienden we bijkomende korte termijnkredieten aan te gaan bij de bank en personeel te ontslaan.” Een ingrijpend drastisch herstelplan doet ondertussen het tij keren. “We hebben nu een veel beter zicht op elk deelaspect van onze grote en ingewikkelde organisatie en kunnen veel korter op de bal spelen. De target is om in 2013 break even te draaien en vanaf 2014 terug met een positief bedrijfsresultaat te kunnen afsluiten.”

Onder Kringwinkel Zuiderkempen vallen zeven kringwinkels, sociale werkplaatsen, een klus- en verhuisdienst, de sociale kruidenier, de energiesnoeiers, textielactiviteiten, productie Trash Design en interne dienstverlening.