Verbeek & Zonen schittert op Broodway

Bakkerijspecialist Verbeek & Zonen uit Westerlo deed het uitstekend op de vakbeurs Broodway in Kortrijk. Broodway is dé place to be voor iedereen die ook maar iets te maken heeft met de bakkersstiel.

Verbeek & Zonen is een verdeler van “alles wat niet eetbaar is bij de bakker”, zegt Frank Verbeek. “Wij verdelen klein materiaal van kloppers tot lepels en grootmateriaal zoals broodsnijmachines, verpakkingsmachines, weegschalen en deegverwerkingsmachines.”
De groeikracht van Verbeek & Zonen heeft alles te maken met “de optimale service die wij onze bakkers garanderen. Een broodautomaat zal altijd defect zijn op het moment dat hij het meest zou moeten draaien. De Wet van Murphy. Onze mensen staat op zo’n moment zo snel mogelijk ter beschikking om het euvel te verhelpen.”

“Wij hebben uiterst goede contacten gelegd op Broodway. Wij hebben nieuwe klanten ontmoet en er onze webwinkel gelanceerd. Onze klanten kunnen klein materiaal voortaan via internet bestellen. Een initiatief dat veel lof kreeg.”

Toch is het crisis. Verbeek & Zonen hoopt dit jaar 7,6 miljoen euro te draaien. Even veel als in 2011. “Maar we moeten vandaag drie keer langs gaan bij de klant in plaats van vroeger slechts twee keer.”

Bij het familiebedrijf Verbeek & Zonen werken 20 mensen.