Veiling Hoogstraten wordt waarschijnlijk gastheer voor Superprestigecross

veiling hoogstratenDe Superprestige veldrijden in Hoogstraten zal volgend jaar zo goed als zeker plaatsvinden op de terreinen van Veiling Hoogstraten. “De onderhandelingen met de Veiling zitten in de laatste fase”, zegt voorzitter Marc Van Gestel van de Hoogstraatse Spurters. “Het evolueert positief en het ziet er sterk naar uit dat alles in orde gaat komen.”

De internationale wielerunie (UCI) had de organisatoren gevraagd om een locatie met betere parkeerfaciliteiten te zoeken. Die waren ondermaats aan de Blauwbussen in Minderhout (Hoogstraten). “Vandaar namen we de beslissing om naar de veiling uit te wijken. Dit biedt heel wat extra voordelen. Naast de veiling ligt een terrein van drie hectare. Daar trachten we nu een interessante omloop uit te tekenen. De start en de aankomst zullen op het verharde gedeelte van de Veiling zijn en het parcours zal geen gebruik meer moeten maken van de openbare weg. Bovendien is er voldoende verharde parking aanwezig voor zowel renners als supporters. We moeten ook geen tenten meer zetten, want daarvoor kunnen we terecht in de veilinghallen.”

sven nijs superprestigeDe aardbeiencross van de Hoogstraatse Spurters staat op de kalender begin februari, in het weekend na het wereldkampioenschap. De eerste locatie was het recreatiedomein De Mosten, maar enkele jaren geleden kozen de organisatoren voor de Blauwbossen in Minderhout. Op 9 februari 2014 zullen de renners en supporters zich nu dus naar de Veiling in Hoogstraten moeten verplaatsen.