Veiligheid is voor MDP Group crisisbestendige markt

De MDP Group uit Geel heeft vandaag liefst 65.000 producten in zijn verkoopassortiment. De MDP Group is een specialist in brandbestrijdingsmaterialen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Fons Blondeel en Maria Wuyts zetten zo’n 20 jaar geleden hun eigen firmaatje op. Ze moesten het destijds vooral van verbandkoffers en verzorgingsmateriaal hebben. MDP groeide in enkele jaren uit tot een gerespecteerde onderneming.

Sinds het aantreden van de zonen Daniël en Marc Blondeel is MDP naar nog een hogere versnelling overgeschakeld. “We werken vandaag met 10 mensen en tekenen een strategisch plan uit waarmee we nog sterker kunnen doorgroeien”, zegt managing director Marc Blondeel .

MDP is onderhand op twee divisies gebouwd: de brandbestrijdingsproducten onder Fireprotection en de persoonlijke beschermingsmaterialen onder Safety@work. Waarbij de brandbestrijdingsproducten wél het voortouw genomen hebben. Ze tekenen vandaag voor 70% van de omzet van 1,8 miljoen euro.

De MDP Group is klant aan huis bij de meeste Kempische bedrijven. Daaronder Renotec, Schenker, de Smet Groep enz. Crisis? “Kennen we niet”, zegt Marc Blondeel. “Ons verkoopsassortiment zit in een markt waarbij veiligheid absolute prioriteiten geniet. Ook wettelijk. Ondernemingen kunnen hun aankopen de facto dus niet terugschroeven.”