Veilig werken is uithangbord van Geysen H.O.

“De telefoon zal bij ons nooit langer dan vijf tellen rinkelen en je hebt al een technicus aan de lijn, zegt Tim Buyle van het machinebouwbedrijf Geysen H.O uit Westerlo zelfzeker. “Machines zijn het hart van elke onderneming. Ze moeten blijven draaien.”

Geysen H.O. levert technische onderhoudsdiensten die specifiek afgesteld zijn op elke klant. Het bedrijf staat daarom ook 24 uur per dag klaar voor eventuele snelle interventies. Geysen H.O. ontwerpt, bouwt en installeert bovendien ook maatwerk aan machines en levert geïntegreerde oplossingen.

“Wij zijn actief in nagenoeg alle sectoren. Van de petrochemie tot de staalbouw, de farma en de voedingssector. Wij pakken in dit opzicht vooral uit met onze flexibiliteit. Onze mensen zijn in staat om vandaag in een voedingsbedrijf te werken en morgen om te schakelen naar een petrochemisch bedrijf. Niet enkel in technologie maar ook in werkuren.”

Geysen H.O. heeft zijn activiteiten ondertussen gebundeld met die van ELW en Giko. ELW werd destijds in 2000 overgenomen, Giko werkte onder VCA-veiligheidsattest. De activiteiten van de drie firma’s zijn nu bijeengebracht tot één groep die dit jaar een globale omzet van 8 miljoen euro zal neerzetten. Geysen H.O stelt 70 mensen tewerk.

Geysen H.O werd 20 jaar geleden opgezet door Alex Geysen. Die is per 1 juli jl. teruggetreden uit het dagelijks bestuur om voorzitter te worden. Tim Buyle is algemeen directeur.

Crisis? “We doen het niet zo slecht. Wij teren volgens mij op de uitstekende klantenrelaties. Wij hebben een sterke reputatie. Dat we veilig werken bv. En dat we onze beloftes nakomen.”