Veggierestaurant Sprouts vindt op de valreep een overnemer

sproutsNancy Scheyltjens is de nieuwe uitbaatster van restaurant Sprouts in Turnhout, dat zich specialiseert in de biologische en vegetarische keuken. Ze nam het over van de 4 oprichters, die begin dit jaar te kennen gaven te willen stoppen omdat ze de uitbating niet langer konden combineren met hun andere werkzaamheden. De nieuwe eigenares is al jarenlang gepassioneerd door gezonde voeding en sport.

“Ik kende Sprouts alleen van horen zeggen en ben er 4 weken geleden voor het eerst gaan eten”, doet de Vosselaarse het verhaal. “Het was het laatste weekend voor de sluiting want de uitbaters wilden er nu echt mee stoppen. Ik kon niet geloven dat het restaurant zou dichtgaan want het eten was er zo lekker. Toen ik belde om de zaak eventueel over te nemen, kreeg ik mijn vroegere vriendin aan de lijn die ik in 20 jaar niet meer had gehoord. De overname is zeer vlot verlopen.”

Uit de lucht gevallen
Scheyltjens studeerde dieetleer, heeft een achtergrond in sportvoeding en personal coaching, is nog altijd aerobic-instructeur, specialiseerde zich in nordic walking en schreef er een boek over. Tegelijk is ze ayurvedisch voedselconsulent en verdiept ze zich in ‘raw food’.

“Al een 3-tal jaar heb ik een plan klaar voor een eigen restaurant waar mensen worden betoverd met lekker eten en gezonde voeding. Sprouts kwam toevallig uit de lucht gevallen en ik heb de kans gegrepen.”

Het restaurant blijft intussen open op vrijdag- en zaterdagavond. Het weekend van 8 tot 10 juli plant de nieuwe uitbaatster een heropeningsweekend en maakt ze haar concrete plannen bekend.