De handelsrechtbank in Turnhout heeft vanmorgen de faling ingeleid van 13 eenmanszaken en vennootschappen.

Wempa bvba, Postelsebaan 62 in Retie, legde zich toe op handelsbemiddeling in machines, tractoren, werktuigen en toebehoren voor de landbouw. De vennootschap werd gedagvaard door schuldeisers. Curatoren: Rudi Van Gompel en Tom Robeyns.

Delirium bvba baatte een bistro uit aan de Grote Baan 120 in Hulshout. Het bedrijf is failliet op dagvaarding. Curator: Paul Van Rompaey.

Advies & Co bvba, Stoktsestraat 86 in Turnhout, verleende advies op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfvoering. Na dagvaarding moet het bedrijf de activiteiten stopzetten. Curator: Katty Somers.

Een ander bedrijf met dezelfde activiteiten, namelijk Imperator Comm.V., Grote Markt 46 in Turnhout, werd eveneens failliet verklaard na dagvaarding. Vennoot Joannes Van Outersterp deelt in de faling. Curator: Ronny Ceusters.

Liberty Interiors bvba, Korhaanstraat 25 in Turnhout, runde een groothandel in decoratieartikelen maar is failliet op dagvaarding. Curator: Benny Backx.

Kitty Kettenes baatte een café-restaurant uit aan Dreef 141 in Meerle. Na een dagvaarding tot faillissement moet ze daarmee stoppen. Curator: Wim Nysmans.

Michel Druyts, Sint-Jobsstraat 37 in Herentals, verrichtte loodgieterswerk maar werd gedagvaard tot een faling. Curatoren: Kristof Benijts en Philip Somers.

Fivast nv, Koralenhoeve 15 in Wommelgem en voorheen Gasthuisstraat 2/1 in Mol, voerde managementactiviteiten van holdings uit. Na dagvaarding komt daaraan een einde. Curator: Katty Somers.

Schrijnwerkerij Mplus bvba, Rauwelkoven 87P in Geel, is failliet op aangifte. Curatoren: Jean de Chaffoy en Luc Plessers.

Nog een faillissement op aangifte is dat van Wilgo bvba, Steenweg op Diest 87 in Turnhout. Het bedrijf voerde betonwerken uit en er waren nog 3 medewerkers aan de slag. Curatoren: Johan Van Cauwenbergh en Veerle Verhaegen.

Café Sporting bvba, Astridplein 13 in Grobbendonk, heeft de deuren gesloten na een faling op aangifte. Curator: An Notelteirs.

Algemene Bouwwerken Marcel Van Bijlen bvba, Meierend 21 in Retie maar een uitbating aan Koeistraat 45 in Arendonk, legde zelf de boeken neer. Curatoren: Antje Van Overstraeten en Gert Hermans.

Beks bvba, Rauwelkoven 87V in Geel, voerde dakwerken uit en gooide zelf de handdoek. Curator: Tom Vandecruys.

Indienen van de schuldvordering voor 15 mei 2018.