Veel Kempense horeca genomineerd voor Cuisson d’Or

timthumbHeel wat Kempense horecazaken zijn genomineerd voor een Cuisson d’ Or-award. De vzw Cuisson d’Or verenigt horeca-uitbaters in een wedstrijd die focust op meer dan wat op het bord komt, met name op de hele beleving. “Door de populariteit van kookboeken en kookprogramma’s ligt de nadruk soms te veel op de keuken, terwijl andere aspecten vaak over het hoofd worden gezien”, zegt de organisatie. “De meeste wedstrijden in de horecasector draaien uitsluitend rond eten. Cuisson d’Or beloont horecazaken waar klanten een positieve ervaring beleven, en genieten in de ruime zin van het woord.”

Circa 100 deelnemende zaken dingen naar de hoofdprijs in zestien categorieën. Van frituur, koffiehuis en restaurant tot ijssalon en bed & breakfast. Een anonieme professionele jury bezoekt en beoordeelt de deelnemers volgens criteria eigen aan de categorie. Van de gastvrijheid van het onthaal en de uitstraling van de zaak, tot de kwaliteit van de gerechten en de wisselwerking tussen keuken en zaal.

Uit de Kempen zijn volgende zaken genomineerd: Amu (Turnhout), Cachet de Cire (Turnhout), De Repertoire (Herentals), Fleur de Sel (Kasterlee), Helsen (Kasterlee), Het Fornuis (Geel), Het Keukenorkest (Geel), Maison Thirion (Hoogstraten), Mocca D’or (Herenthout), ’t Koffiehuisje (Grobbendonk), ’t Lemen Voeteke (Lichtaart), ’t Oolens Soete (Olen), Torenhof (Westerlo) en Welkom (Noorderwijk).

De bekendmaking en uitreiking vindt plaats op maandag 2 maart in de Leuvense Salons Georges.