Maandagavond worden in San Marco Village in Schelle een aantal prijzen uitgereikt waarvan de Lion D’Ors de belangrijkste zijn. Die bekronen persoonlijkheden in de horeca en retail die zich een onderscheiden omwille van hun professionele inzet voor de klant. De laureaten worden gekozen door de professionele vaksector zelf.

Er worden Lion D’Ors in verschillende categorieën uitgereikt: eetgelegenheden, drankgelegenheden, hotels, feestzaaluitbaters/cateraars en in de retail voor kleinhandelaars in de food en non-food. Ook zijn er prijzen voor de toeleveringssector.

Talrijke genomineerden
Bij de kanshebbers tellen we heel wat Kempense genomineerden. Voor de horeca zijn dat: Bistro Opera (Mol), Chaudfroid Catering (Geel), De Heerlyckheid (Grobbendonk), De Orangerie (Balen), De Pastorie (Lichtaart), De Verwant (Heist-op-den-Berg), De Watermolen (Kasterlee), De Wingerd (Vorselaar), Den Engel (Herentals), La Taperia (Herenthout), La Torre (Lichtaart), Mocca d’Or (Herenthout) en ’t Schipke aan de Nete (Herenthout).

Ook bij de retail merken we een aantal Kempense kanshebbers: Brabants & Co (Balen), Di Loco damesmode (Lichtaart), Kleding Van Peer (Poederlee), Lingerie Marie-Thérèse (Poederlee), Schoenen New Van Herck (Turnhout) en Wijnen Jacobs (Lille).

Bij de toeleveranciers zijn Events Catering Bevers (Rijkevorsel) en Vleesboerke (Herentals) genomineerd.

Naast de LionD’Or worden ook de prijzen onder de noemer KookTalent van Vlaanderen uitgereikt. Hier zijn er onderscheidingen voor het beste concept, het beste gerecht en het beste recept. Dezelfde organisatie reikt jaarlijks ook de Hospitality Awards uit. Hiervoor worden de zaken beoordeeld op hun klantvriendelijkheid.