Vedrova vervoert machine van 51 ton van Nedschroef naar Polen

SANYO DIGITAL CAMERAMachinebouwer Nedschroef uit Herentals deed eind maart voor een uitzonderlijk transport beroep op de transportdiensten van Vedrova, eveneens uit Herentals. Beide firma’s werken al enkele jaren samen voor de transportactiviteiten. “Het is fijn om als twee Kempense bedrijven te kunnen samenwerken”, vertelt  manager Reiner Gagelmann van Verdrova. Het ging om een uitzonderlijk transport van een machine van 51 ton naar Polen, dat vlekkeloos is verlopen.

Vedrova is specialist in het transport naar Oost-Europa en de GOS-landen. Sinds enkele jaren verrichten zij ook transportmogelijkheden voor zwaar en uitzonderlijk vervoer naar deze regio. “Alles wat meer dan 25 ton is, is uitzonderlijk vervoer. Maar iets van meer dan 50 ton vertrekt niet iedere dag vanuit de Kempen.” Beide Herentalse bedrijven hebben in het verleden reeds meerdere malen samengewerkt voor gelijkaardige transporten naar Rusland, Roemenië, Wit-Rusland, Polen, Tsjechië en Hongarije .

De Herentalse vervoerder heeft ondertussen bij heel wat verschillende bedrijven een betrouwbare reputatie opgebouwd. Vedrova stelt 17 mensen te werk.