VDI Design demonstreert thermoformeringsmachine

Corian bij VDI DesignVDI Design organiseert op 26 en 27 april opendeurdagen rond de verwerking van Corian. Het bedrijf uit Merksplas is de enige in de streek met een eigen thermoformeringmachine. „Corian moet verwarmd worden om te kunnen vervormen”, legt Dirk Panis uit. „Dit gebeurt in een grote oven,  via een vacuümsysteem met een membraam dat zich tot 700% kan vervormen. Daarbij maken we gebruik van grote mallen die op maat gemaakt zijn van de wensen van de klant. Het is een complexe toepassing waarbij temperatuur, dikte, kleur, radius,… perfect onder controle moeten zijn.” 

Corian is een massief niet-poreus materiaal dat bestaat uit een derde acrylaat en twee derde natuurlijke mineralen. Het voornaamste bestanddeel is aluminiumtrihydraat (ATH), een derivaat van bauxiet, het erts waaruit aluminium wordt gewonnen. Het is een erg functioneel materiaal, buitengewoon duurzaam en wordt zowel gebruikt in huis als in verschillende commerciële sectoren, van hotels tot gezondheidszorg, van kleinhandel tot scheepsbouw.

„We plaatsen Corian vooral in badkamers en keukens, maar ook in allerlei kantoren en bedrijven. Zo hebben we bij Park Motors in Turnhout het podium en de balie naast de showroom, de onthaalbalie, de keuken, de bureaus … gemaakt in Corian. Al deze grote elementen kunnen met dit materiaal naadloos verwerkt worden, en er zijn heel wat kleuren mogelijk. Dit proces tonen we tijdens de opendeurdagen waar zowel particulier als professional welkom is.”

VDI Design is sinds 2007 specialist in vast meubilair en maatwerk voor kantoorinrichtingen, keukens, en badkamers. Het team van 15 mensen heeft eigen interieurarchitecten, een productieafdeling en monteurs. Op 26 en 27 april houdt het bedrijf van 10 tot 18 uur opendeurdagen.