VDI Design heeft Corian-erkenning op zak

vdi designInterieurbouwer VDI Design uit Merksplas heeft sinds kort de erkenning van fabrikant DuPont op zak voor de juiste aanwending van hun kunststof Corian. Daarmee behoort het Kempense bedrijf voortaan tot het wereldwijde Corian Quality Network. “De procedure nam 2 jaar in beslag”, vertelt zaakvoerder Dirk Panis.

De kunststof Corian vindt zijn toepassing als oppervlaktemateriaal in badkamers, keukens en bij interieurinrichtingen. “Als lid van het Corian-netwerk zijn wij getraind door specialisten van DuPont en worden onze vaardigheden geregeld gecontroleerd”, legt Dirk Panis uit. “Om je te kunnen certificeren moet je onder meer over de juiste CNC-machines beschikken, een correcte opslag voor de platen hebben en wordt de structuur en de financiële gezondheid van je bedrijf geanalyseerd. We hebben de mensen van DuPont zelfs verbaasd. We ontwikkelden een eigen procedé voor het op maat maken in Corian van douchebakken en wanden zonder naad, waardoor er dus geen siliconen aan te pas komen.”

Officiële garantie
VDI Design is trots op het behalen van het certificaat. “Daarmee profileren we ons naar architecten, projectontwikkelaars en andere klanten”, legt de zaakvoerder uit. “Omdat we de erkenning hebben, genieten zij van de officiële 10-jarige garantie van DuPont.” Bij VDI Design werken 16 mensen. Het bedrijf beschikt over een eigen plaatsingsdienst.