VBO en Deloitte benchmarken Soudal tot 'Top Achiever'

deloitte-be_superior-performance_infographic_performance-matrix
Onderzoek van Deloitte in opdracht van het VBO plaatst Soudal in een galerij van toppresteerders met o.a.Audi, Sioen Industries, GSK, Accent, Barco, Accent en Alpro waarin slechts plaats is voor 4% van de onderzochte ondernemingen.

Het onderzoek had de ambitie om de succesformule van hoogpresterende bedrijven te achterhalen. Volgens het onderzoek komt een bedrijf in deze topcategorie van hoogvliegers terecht dankzij de combinatie van een drievoudige succescocktail.

  • Value : het bedrijf kiest eerder voor waardecreatie dan voor prijsverlagingen
  • Revenu: het bedrijf kiest eerder omzetverhoging dan voor kostenreductie.
  • Agility: eerder snel experimenteren met nieuwe ideeën dan veel tijd verliezen uitgebreide business plannen.

In de Deloitte studie werden meer dan 5.000 bedrijven geanalyseerd. Het doel hiervan was om de specifieke factoren aan het licht te brengen die een bedrijf succesvol maken. Rekening houdende met 2 criteria, nl. omzetgroei en rendabiliteit, werden bedrijven in 4 categorieën ingedeeld. Bedrijven die goed scoren op beiden, m.a.w. bedrijven die een sterke groei en een hoge return on assets realiseren, komen in de 4de en hoogste categorie terecht en worden bestempeld als “Super Achievers”. Vrij vertaald zijn dit hoogvliegers of toppresteerders. Slechts 4% van de onderzochte bedrijven zit in deze groep.

Het hele rapport kan je hier (pdf) inkijken.