VBG vult hele plaatje van wegenbouw zelf in

VBGHet orderboek van de bouwgroep VBG uit Herentals zit vandaag voor nagenoeg 75% vol. “Het kan nog altijd beter”, zegt commercieel directeur Gert Van De Craen. “Maar we klagen zeker niet. Alleen is de prijzendruk duidelijk merkbaar. De concurrenten zitten ons stevig op de huid.”

VBG is een expansief bedrijf. De onderneming is een specialist in betonverharding, asfaltwerken, wegenbouw, rioleringen, collectoren enz. De groep tekent in op nagenoeg alle grote openbare aanbestedingen voor werken van burgerlijke bouwkunde. VBG heeft bv. de afrit op de E17 in Haasrode afgewerkt. Verscheidene ploegen zijn vandaag aan de slag voor de R6 in Mechelen.

De goede gang van zaken wordt volgens Gert Van De Craen vooral geïnspireerd door het feit “dat wij als onderneming het volledige plaatje van de wegenbouw zelf invullen. We werken dus minder met onderaannemers bv. Dat versterkt onze marktpositie.”

VBG heeft overigens een hele lange ontstaansgeschiedenis en is in 2004 als fusiegroep opgezet tussen Van Gorp’s Moderne Wegenbouw en Van Broekhoven’s Algemene Onderneming. VBG is in dit opzicht overigens een dochteronderneming van Colas Belgium, zélf een dochteronderneming van de Franse groep Colas. De Groep Colas maakt dan nog eens deel uit van de Franse groep Bouygues. VBG beschikt daardoor binnen de groep over eigen betoncentrales in Wijnegem en Heusden en kan tevens een beroep doen op eigen steengroeven.

VBG tekende in 2011 voor een omzet van liefst 106 miljoen euro. De onderneming stelt 460 mensen tewerk.