Vastgoedklant krijgt 5.000 euro terug

Era InnoaTer gelegenheid van het 5-jarige bestaan van haar zaak pakte Heidi Van Tichelen, zaakvoerster van makelaarskantoor ERA Innoa uit Geel, uit met een spectaculaire actie. Eén van de eigenaars die hun pand via het kantoor verkochten, kon zijn commissie terugwinnen. De gelukkige, Frans Van Genechten uit Geel-Bel, kwam vandaag zijn prijs, een cheque van 5.000 euro, in ontvangst nemen.

“De actie vloeide voort uit een brainstorm over wat we konden doen rond ons 5-jarige bestaan”, vertelt Van Tichelen. “Het idee was: waarmee kunnen we onze klanten, want zo noemen we ook de verkopers, een plezier doen?” Met het terugbetalen van onze commissie dus, met een beperking tot 5.000 euro.

16 panden
De actie liep de voorbije 3 maanden en in totaal werden in die periode 16 panden in de verkoop genomen. “Het waren mensen die de intentie hadden om te verkopen, maar sommigen beslisten om dit vroeger te doen om zo in aanmerking te komen voor de actie”, weet Van Tichelen. De winnaar werd uiteindelijk geloot door een onschuldige kinderhand in het bijzijn van een gerechtsdeurwaarder.

De Geelse makelaar kent geen andere vastgoedkantoren die al een gelijkaardige actie hielden. “Alleszins toch niet in de Kempen”, zegt ze. Binnen het eigen ERA-netwerk kreeg het initiatief intussen navolging in aangepaste versies.