General manager Pat Van Roey in een fietsoutfit van het bedrijf.

General manager Pat Van Roey in een fietsoutfit van het bedrijf.

ICT-bedrijf VanRoey.be, met hoofdzetel in Turnhout, krijgt een toelage van 33.500 euro van de Vlaamse overheid om meer werknemers met de fiets naar het werk te laten komen. Zelf investeert het bedrijf de komende jaren 87.000 euro. Er komen binnen het bedrijf fietsambassadeurs, de infrastructuur wordt aangepakt en er komen bedrijfsfietsen.

Het nieuws over de goedkeuring van het dossier voor het Pendelfonds van de Vlaamse overheid bereikte het bedrijf op de Car Free Day. General manager Pat Van Roey: “Veel van onze mensen kwamen vandaag met de fiets. Vanmorgen hebben de fietsers samen genoten van een lekker ontbijtje. Deze steun gaat ervoor zorgen dat we nog veel meer collega’s met de fiets op het werk krijgen.”

Duwtje in de rug
Inne Loos, HR Business Partner: “Ook al zijn er in het bedrijf een aantal fervente fietsers, toch merkten we dat 87% van onze mensen elke dag met de wagen komt, terwijl ze toch op fietsafstand van onze kantoren wonen. Om verschillende redenen, zoals het wegbrengen en oppikken van de kids, of afspraken met klanten in de loop van de dag. Maar ook de beperkte bedrijfsinfrastructuur bleek een belangrijke reden. We zijn ervan overtuigd dat we veel meer mensen de fiets op kunnen krijgen mits continue sensibilisering en de juiste investeringen.”

Binnen het bedrijf zal een werkgroep Mobiliteit communicatie- en sensibiliseringsacties opzetten. Zo zal continu worden gecommuniceerd hoeveel mensen met de fiets naar het werk komen en hoeveel CO2 daarmee wordt uitgespaard. De fietsers krijgen ook een thuiskomstgarantie en pechverhelping. Er komen een moderne fietsenstalling en een ruimte met douches en lockers, en er worden bedrijfsfietsen gekocht voor korte verplaatsingen.