VanRoey.be uit Turnhout heeft vanavond het startschot gegeven van de viering van het 25-jarige bestaan van het bedrijf. Dat gebeurde met zo’n 300 genodigden in schouwburg Rex in Mol. In de plaats van achterom te kijken werd vooral vooruit geblikt.

En die toekomst ziet er digitaal uit. Daar was iedereen het over eens. Zeker de Nederlander Richard van Hooidonk, die zichzelf technologiefreak en futurist noemt en zopas het boek ‘De wereld van morgen’ uitbracht. Hij schetste de ongelooflijke snelheid waarmee de wereld in verandering is. In een panelgesprek vertelden vertegenwoordigers van Microsoft, HP Enterprise, Fortinet en het eigen VanRoey.be hoe zij met de toekomst bezig zijn.

General manager Pat Van Roey verliet als ingenieur in 1993 Philips om zijn eigen bedrijf in de eigen woonkamer in Turnhout op te starten. “In die periode kostte een schijf voor 1GB data-opslag 200.000 euro. Tegenwoordig heb je een schijfje van 1 TB voor 200 euro”, zo schetste hij de evolutie die de sector heeft doorgemaakt.

Het event van vanavond kreeg de titel ‘VanRoey Vision’ en vormde de start van een uitgebreid actiepakket tijdens het feestjaar 2018. Er wordt ingezet op het begeleiden van bedrijven om zich in orde te stellen met de nieuwe Europese verordening GDPR via een zogenaamd GDPR Quickstart-programma. In het najaar volgt een reis naar Silicon Valley met bezoeken aan wereldbedrijven als Google, HP, Apple, Facebook maar ook aan start-ups. “Bedrijven die op dit moment misschien nog niet bestaan”, aldus Pat Van Roey.

Af van angsten
Tijdens zijn presentatie maakte de CEO bekend dat het bedrijf meewerkt aan een manier om mensen van bepaalde angsten af te helpen via virtual reality. Het project kreeg de naam Patronus en loopt in samenwerking met onder meer de universiteiten van Leuven en Gent. “Mensen zullen in gedoseerde hoeveelheden beelden te zien krijgen die verband houden met hun angst en zo werken we aan een gewenning. Hiervoor maken we gebruik van machine learning.”