VanRoey.be en Pythagoras gaan strategisch partnership aan

Eric PrimusHet Turnhoutse technologiebedrijf, VanRoey.be, is een strategische samenwerking aangegaan met Pythagoras uit Vosselaar, een wereldspeler op vlak van CAD en GIS software.

Het partnership moet gebruikers van grafische software (o.a. Computer-Aided Design en Geographic Information Systems) een performant en op elkaar afgestemd pakket van goede hardware en software bieden. De Pythagoras software wordt gebruikt voor o.a. land-management, weg-ontwerp, burgerlijk bouwkunde en landmeting. Pythagoras claimt één van de meest krachtigste en meest intuïtieve CAD en GIS applicaties ooit ontwikkeld te hebben.

Eric Primus, Sales Manager bij VanRoey.be: “als bedrijf hebben we een focus op infrastructuur voor CAD (Computer-Aided Design). Het belang van goeie hardware voor computerontwerp mag niet onderschat worden en moet aanzien worden als een kostenbesparende factor voor de designers”. Sneller en probleemloos werken helpt grafici immers optimaal te renderen.

Jan Van Looy, CEO en Sales Manager bij Pythagoras: “VanRoey.be biedt onze klanten een perfect antwoord op alle vragen omtrent hardware. Hierdoor kunnen wij ons concentreren op de ontwikkeling van Pythagoras en zijn wij zeker dat onze klanten de correcte computing en printing solutions krijgen aangeboden.” Die focus op ontwikkeling is in de snel evoluerende CAD en GIS markt belangrijk. Pythagoras werkt daartoe samen met klanten, universiteiten en resellers.

Pythagoras BVBA werd opgericht in januari 2011, met als hoofdactiviteit de ontwikkeling en verkoop van Pythagoras CAD en GIS software, software die het overnam van ADW Software (Fons De Wolf, 1991). In België heeft het bedrijf partnerships met VanRoey.be (hardware) en Meet-Het (landmeter-experts). Het bedrijf telt meer dan 20 verdelers over de vijf continenten. Eind juli kondigde het nog een partnership aan in Costa Rica. Het bedrijf realiseerde in 2012 een brutomarge van €415K en had toen 4 medewerkers op de payroll.

Verwant en interessant: