Uitgeverij Van In heeft vandaag de Bingel Raket voorgesteld, een app die het gebruik van het digitaal leerplatform Bingel in de klas wil stimuleren. Daarvoor zijn tablets nodig en wat de levering van de android-toestellen betreft, kiest de uitgeverij voor VanRoey.be uit Turnhout als exclusieve partner.

80% van de Vlaamse scholen gebruikt Bingel al om leerlingen de leerstof thuis verder online te laten oefenen. Naast dat thuisgebruik doet Bingel nu ook zijn intrede in de klas. De leerling gebruikt een tablet en neemt via de app een foto van zijn of haar schrift. De app herkent de pagina en biedt de leerling extra oefeningen of een duidend filmpje. Bingel Raket zorgt er zo voor dat elke leerling op eigen tempo kan werken in de klas.

Meer dan verkopen
Voor het leveren van de android tablets koos Van In voor VanRoey.be. Bram Smets, sales manager onderwijs: ”Vaak zien scholen door de bomen het bos niet meer. Omdat het om grote investeringen gaat, kies je best meteen juist. Daarom ging uitgeverij Van In met ons in zee. We gaan ook verder dan alleen het leveren van de tablets en kunnen bijvoorbeeld bekijken of de infrastructuur van de school klaar is voor het intensief gebruik van tablets. Daarnaast zetten we ook in op security en voorzien we training zodat de implementatie volt verloopt.”

Scholen tekenen op basis van leasing in op een pakket van 5 Samsung-tablets met android besturingssyteem, gecombineerd met toebehoren en de nodige veiligheidsinstellingen. Bij dit pakket hoort ook een training op maat en de scholen betalen een vast bedrag per maand.

Voor de Mac-omgeving doet Van In een beroep op Switch, de grootste Apple-verdeler van het land. Zij zijn de exclusieve partner voor de levering van iPads.