Vanhout zoekt het in hogere sferen

Luchtballon-139Gisteravond heeft de nieuwe luchtballon van Vanhout uit Geel zijn maidentrip gemaakt. De bouwonderneming wil het vaartuig inzetten om relaties een bijzondere ervaring te bezorgen. Voor de uitbating doet het bedrijf een beroep op Yves Lannoy Ballooning uit Meerhout.

De nieuwe ballon heeft een luchtinhoud van 4.500 kubieke meter en kan maximaal 6 passagiers vervoeren. “Het is qua grootte een gemiddelde ballon”, duidt Yves Lannoy van het gelijknamige ballooningbedrijf. “Voordeel is dat hij makkelijk kan opstijgen, ook van op plaatsen waar niet zoveel ruimte is. Dit formaat is het best inzetbaar voor commerciële activiteiten.”

Blijvende herinnering
“Voor ons draait het in de eerste plaats om visibiliteit”, zegt Michaël Joris van Vanhout. “Daarnaast zijn we altijd op zoek naar manieren om onze relaties op een originele manier te trakteren. Vaak gebeurt dat met een voetbal- of basketbalmatch, een opera. Maar daarmee maak je weinig onderscheid. Een ballonvaart is een aparte ervaring. Je beleeft iets samen en mensen blijven zich dat herinneren.” De bedoeling is om jaarlijks een 15-tal vluchten uit te voeren.

Het bedrijf geeft al enkele jaren een zelfgemaakt kookboek als eindejaarscadeau aan zijn relaties en ziet combinatiemogelijkheden met de luchtballon. “We denken eraan om onze gasten na de ballonvlucht een soort van picknick aan te bieden op de plaats waar we zijn geland. Outdoor cooking zou dus een thema kunnen zijn in ons nieuwe kookboek”, aldus nog Michaël Joris.

Met de Vanhout-luchtballon erbij heeft Yves Lannoy Ballooning 7 luchtballons in exploitatie.