Bouwbedrijf Vanhout uit Geel heeft een participatie van 60% verworven in Energieconcepten uit Arendonk. De Geelse bouwgroep haalt hiermee bijkomende kennis rond duurzame technieken in huis. Het Arendonkse bedrijf kan zich ontwikkelen binnen een grotere groep.

Energieconcepten specialiseert zich in installaties voor hernieuwbare energie zoals warmtepompen, zonnepanelen, thermische zonnecollectoren en biomassa, aangevuld met klassieke technieken. Vandaag richt het bedrijf zich nog vooral op de particuliere markt, maar onder de koepel van Vanhout is het de ambitie om verder te groeien in de professionele markt.

Jef Lembrechts, CEO van Vanhout: “Met deze participatie bouwt groep Vanhout verder aan het aanbieden van een integrale bouwservice en verruimt ze belangrijke kennis en competenties rond duurzame technieken.”

Verdere groei
Tom Teunkens, gedelegeerd bestuurder van Energieconcepten: “Met de integratie binnen de groep Vanhout kunnen we terugvallen op een professionele organisatie met een uitgebreid netwerk in de bouwsector. In synergie met de activiteiten van Vanhout ambiëren wij een verdere groei van Energieconcepten.”

Energieconcepten realiseert momenteel een omzet van zo’n 4 miljoen euro en stelt 16 personeelsleden te werk. Om het team te versterken is het bedrijf op zoek naar een technisch commercieel adviseur, projectleiders HVAC, koeltechnici en installateurs CV.