Vanhout start bouw van 4de administratief centrum

14-IMG_0440Vanhout is in Groot-Vorst gestart met de bouw van het nieuwe administratief centrum van de gemeente Laakdal. Na Zoersel in 2008, Edegem en Herent wordt dit het 4de administratief centrum dat het Geelse bouwbedrijf bouwt volgens het principe van de publiek-private samenwerking.

“Dit project betekent het continueren van een business waarin we succesvol zijn”, zegt Michaël Joris van Vanhout. “Het is tegelijk de 3de keer dat we samenwerken met hetzelfde architectenbureau, namelijk Driesen-Meersman-Thomaes uit Antwerpen.” Bij de vorige projecten sloot Vanhout een contract voor het verdere onderhoud van het gebouw voor periodes tussen 20 en 30 jaar, inclusief de schoonmaak via het dochterbedrijf Vanhout Facilities. “Op die manier wordt de klant volledig ontzorgd”, verduidelijkt Joris. “Voor Laakdal zijn we nog in gesprek over het onderhoud.”

Diensten centraliseren
De gemeente Laakdal centraliseert in het nieuwe administratief centrum de gemeentediensten, de bibliotheek, het OCMW, de politie en er komt ook een contactpunt van Bpost. Aan de bouw ging meer dan 5 jaar voorbereiding vooraf. “Dit betekent voor ons een mijlpaal”, zegt burgemeester Tine Gielis. “In het 40-jarige bestaan van onze gemeente is dit de eerste keer dat we zelf een gemeentehuis bouwen.” De werkzaamheden moeten in het najaar van 2017 klaar zijn.

Samen met de nieuwbouw wordt ook de dorpskern van Groot-Vorst vernieuwd. De gemeente maakt in totaal 6,5 miljoen vrij.