De realisatie van het bijzondere thema- en belevingspark Comics Station in Antwerpen zette aannemer vanhout.pro uit Turnhout ook buiten de Kempen op de kaart. Zo is het bedrijf, dat deel uitmaakt van de bouwgroep Van Roey, tegenwoordig steeds vaker buiten de eigen regio actief.

Aan de Vaartkom in Leuven is vanhout.pro begonnen met de renovatie en uitbreiding van het Hungaria-gebouw. De bestaande 12.000 m2 wordt vergroot met 7.000 m2 nieuwbouw en een ondergrondse parking van 3.500 m2. Ook de interieurafdeling is nauw betrokken bij het project, zo ook bij de interieurinrichting van het nieuwe hoofdkwartier van AG Vespa op de site van het Militair Hospitaal in Antwerpen.

“In ons bedrijf combineren we vakmanschap en kwaliteit met technische kennis en sterke organisatorische skills”, zegt CEO Marc Bernaerts. “Onze mensen hebben vooral veel goesting voor uitdagingen. Die reputatie maakte ons bekend en gewild, sinds kort ook buiten de Kempen.”

Eerste geothermiecentrale
Tegelijk is de aannemer ook in eigen streek met een aantal opmerkelijke projecten bezig. In opdracht van VITO wordt in Mol de eerste geothermiecentrale in de Benelux gebouwd. Bovenop en naast de centrale zijn nieuwe kantoren en onderzoekslabo’s gepland. Verder mag vanhout.pro het nieuwe overslagstation voor huishoudelijk afval in Beerse bouwen in opdracht van de intercommunale IOK. “We zijn fier te kunnen bijdragen aan een duurzaam milieubeheer in de Kempen, met de projecten voor IOK en VITO. De leefbaarheid in onze regio ligt ons nauw aan het hart”, aldus nog Marc Bernaerts.

Ook bestaande klanten waarvoor het bedrijf vaak al decennialang werkt, blijven terugkomen. Zo zijn er recent werken besteld door Astra Sweets, Soudal, Avery, Metallo Chimique en Cartamundi.